VA Salt Lake City: Parking Garage

Working as a subcontractor, Apogee provided electrical and communications/security design for this vertical parking garage expansion to provide approximately an additional 360 parking spaces.

The expansion brings the facility capacity to over 600 cars and corrects numerous deficiencies including poor vehicle circulation, wayfinding/signage, and pedestrian safety concerns.

The new design considered and matched existing characteristics to ensure aesthetics and function with electronic signage incorporated on the exterior to facilitate wayfinding. The top-level is fully enclosed and supports roof-mounted photovoltaic arrays to make the remodeled space energy-efficient.

The design also completes a tie-in site utility system loops, and security standards accommodate staff and patient flow between project areas and the hospital.

The project is a post-tensioned concrete structure with a custom fabricated Cor-Ten steel skin. Considerations further include connection to a planned mental health facility, coordination for future valet parking, and overall improvements to the hospital campus circulation.

Atarim

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly


WordPress management provided by OptSus.com